De jongen achter ALKOTÓ

Als ik spreek over ‘ik’ of ‘mij’ wie zit er dan achter? Om hier meer duidelijkheid over te scheppen en om meer transparantie te creëren binnen ALKOTÓ, deel ik wat over mijzelf (Filip van de Bruinhorst – oprichter ALKOTÓ).

Studie

4 jaar geleden studeerde ik nog grafisch vormgeving. Ik begon me langzamerhand te realiseren dat ik (hoe leuk ik grafisch vormgeving ook vond) iets miste. Ik merkte dat ik mode interessant vond en fashion design begon me steeds leuker te lijken dus begon naailessen te nemen.

Na het afstuderen besloot ik dus om fashion design studeren. Na onderzoek te hebben gedaan naar het aanbod bleven er voor mij 2 scholen over: ArtEz & AMFI (Amsterdam Fashion institute).

Ik koos voor AMFI met de reden omdat ik vind dat AMFI wat commerciëler is dan ArtEz. Ik besefte me dat design ook bestaat uit het kunnen verkopen van je producten, iets wat ik miste bij ArtEz waar in mijn optiek de focus voornamelijk gelegd wordt op de artistieke kant van design. Ik koos uiteindelijk in jaar 2 voor de business kant omdat ik me realiseerde dat het verkopen van je creaties minstens net zo belangrijk is (als het niet belangrijker is) dan alleen mooie dingen creëren.

NOT SUSPICIOUS

Toen ik grafisch vormgeving studeerde begon ik me meer te interesseren in mode omdat ik en stijl had die ik nergens kon vinden. Omdat ik het zelf wilde creëren ging ik op naailes, als hobby en als voorbereiding op mijn komende studie.

Ik kon niet wachten totdat ik goed was in naaien en wilde zo snel mogelijk starten met kleding ontwerpen en verkopen. Dat was het begin van NOT SUSPICIOUS, het merk dat later omgedoopt zou worden tot ALKOTÓ. Met het merk NOT SUSPICIOUS begon ik met experimenteren en het ontdekken van mijn stijl.

ALKOTÓ

Na 2 jaar wilde ik het serieuzer aanpakken met een serieus concept, dat was het moment waarop ik ‘NOT SUSPICIOUS’ tot ALKOTÓ omgedoopt had. Met de Hongaarse naam dat ‘scheppend creëren’ betekent wilde ik samenwerkingen gaan doen met kunstenaars (waar ik een tijd later van afgestapt ben).

Na en jaar sta ik hier: een startup merk met de stijl die ik miste (wat ik ‘industrialwear’ noem). Het hele proces wordt uitgevoerd op een klein oppervlakte waaronder mijn slaapkamer dus ik ga jullie ook laten zien hoe dat eruit ziet!

Mijn werkplek
ALKOTÓ-blogpost-1
Het meeste speelt zich digitaal af. Van grafisch vormgeving tot de boekhouding.
ALKOTÓ-blogpost-1
De gemaakte ontwerpen worden na het ontwerpen in de plotter software gezet om ze uit verschillende soorten folie te kunnen snijden.
ALKOTÓ-blogpost-1
De transfer pers wordt gebruikt om de uitgesneden ontwerpen op kledingstukken te drukken.
ALKOTÓ-blogpost-1
Ook heb ik een naaimachine en een lockmachine tot mijn beschikking om accessoires en kledingstukken te kunnen maken.

Zoals je ziet is het nog echt in het beginfase, maar met jouw hulp hoop ik over een poosje in een grotere ruimte te zitten om nog meer mensen van vette kleding te voorzien!


Terug naar shop


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Quick Shop