Duurzaamheid

Duurzaamheid

Wij vinden dat duurzaamheid geen eigen pagina op websites van merken nodig heeft. Het moet zo zijn dat het geen uitleg nodig heeft. Maar aangezien dat niet zo is, here we are.

Dus, duurzaamheid. Een woord waar in de mode-industrie veel mee wordt gegooid, maar hoe duurzaam is ‘duurzaam’? Voor ons is ‘duurzaamheid’ produceren op een manier die de aarde en de mensen die erop leven niet schaadt.

We leven volgens duurzaamheidsnormen, waaronder: Biologisch katoen, testen op schadelijke stoffen en eerlijke lonen voor werknemers.

Ook produceren wij op bestelling. Dat betekent dat we geen voorraad hebben en je item wordt gemaakt wanneer jij deze bestelt. Zo hoeven we geen oude collecties of voorraad dat niet verkocht is weg te gooien.

Opmerking: nog niet al onze producten zijn van biologisch katoen, maar we shiften naar verloop van tijd naar volledig biologisch katoen.

ALKOTÓ-Organic 200 px-01

Als je dit logo op het waslabel ziet staan, betekent dit dat de kleding die je draagt van biologisch katoen is gemaakt.

Eind 2018 hebben we besloten om onze producties om te schakelen van het gebruik van conventioneel katoen naar biologisch katoen.

Het biologische katoen is gecertificeerd. LETIS is de organisatie achter deze certificaten.

We hebben ervoor gekozen om al onze huidige stijlen te veranderen in biologisch katoen, daarom kan er een overgangsperiode zijn waarin de producten sommige maten en kleuren in biologisch katoen hebben en andere maten en kleuren in conventioneel katoen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de biologische producten te labelen met katoenbloem, zodat jij gemakkelijk het verschil tussen de verschillende producten kunnen zien.

Onze producten van 100% biologisch katoen zijn gecertificeerd met GOTS duurzame Textil Methods gecertificeerd door CERES.

CERES controleert of de producten gemaakt en behandeld worden binnen de normen van GOTS (Global Organic Textile Standard versie 5.0) Lees meer over GOTS. (Onze leverancier)

ALKOTÓ-OCS 100 200px-01

Onze biologische 100% katoenproducten zijn gecertificeerd met OCS 100 duurzame Textil Methods gecertificeerd door CERES.

CERES controleert of de producten worden gemaakt en verwerkt binnen de normen van OCS (Organic Content Standard) Lees meer over OCS 100.

ALKOTÓ-OCS-Blend 200 px-01

Onze biologische katoen mix producten zijn gecertificeerd met OCS blend duurzame Textil Methods gecertificeerd door CERES.

CERES controleert of de producten worden gemaakt en verwerkt binnen de normen van OCS (Organic Content Standard) Lees meer over OCS-Blend.

De meeste producten die u ziet, zijn Standard 100 door Oeko-Tex gecertificeerd test nr. 19.HBD.82728 HOHENSTEIN HITTI.

Kortom, Oeko-Tex is een productmerk met de bijnaam “Trust in Textiles” dat ervoor zorgt dat alle componenten van een product worden getest op schadelijke stoffen.

U kunt meer lezen over het Oeko-Tex label op de Oeko-Tex website klik hier.

ALKOTÓ-BSCI 200 px-01

Onze productie in Bangladesh is BSCI-gecertificeerd. BSCI staat voor “Business Social Compliance Initiative”

Kortom, onze productie in Bangladesh volgt de “BSCI Code of Conduct”, wat onder andere inhoudt dat we met onze productie bijdragen aan maatschappelijke verbeteringen in de supply chain dat continue verbeteringen en ontwikkeling worden doorgevoerd voor de medewerkers.

U kunt meer lezen over BSCI op de website van amfori, klik hier.

Quick Shop